Til 4 personer (Forret)
1 fennikelhoved afskåret af stilke, hård ydre hud og base.
2 mellemstore rødbeder
2 mellemstore appelsiner
1/2 rødløg i fine terninger
fennikelfrø - en knivspids eller to
Olivenolie - 3 dessert skeer & eddike - 1 dessert ske
METODE
Skræl rødbeder og damp i 8–10 minutter - dette vil fjerne den hårde kant af rødbederne, men oprethold en anstændig 'al dente' knasende sprød - skær den meget fint på et mandolinjern, hvis du har et ellers i hånden.
Skær fenniklen i halvdelen - fra top til bund - og skær igen fin ved hjælp af en mandolin eller for hånden,
Blanche med kogende vand, og dræn øjeblikkeligt. Klap det tørt med et viskestykker.
Bland fennikel og rødbeder i en salatskål, dryp med olivenolie og en mild eddike (hvid balsamico, hvidvinseddike) og krydr med fennikelfrø og rødløg. Du kan tilsætte salt og peber, men med let hånd, hvis du spiser dette med røget laks.
Skræl appelsinen med en kniv for at fjerne eventuelle hinder, og skær det i fine skiver med hånden, tilføj eventuel ekstra juice til salatskålen. Det er bedst at tilføje appelsinen i sidste øjeblik, ellers bryder den op og opløses (uattraktivt!) I din salat. Serveres med den fineste røget laks - 80–100 g pr. Person