En passende brunch
Der er ikke meget, der kan gå galt med denne 'opskrift' bortset fra de pocherede æg selv.
Hvis du ønsker at undgå den forfærdelige adskillelse af hvide fra æggeblommen så kog først vandet op og skru ned for varmel så vandet bliver roligt dvs. bobler løsner sig fra bunden, hæld forsigtigt meget friske æg i, og lad derefter varmen stå i cirka 5 minutter, boblerne løfter hviden rundt om blommen, giv æggene varme efter egen smag, skal være flydende i blommen.
Igen: Æggene i gryden kan have brug for et lille løft af varme (bobler løfter hviden), men lad ikke vandet blive uroligt - hold flammen meget lav.
Vi kan virkelig ikke lide tilsætning af eddike - og den kraftige vispning af vand for at skabe en hvirvel, hvor du koger dit æg, fungerer heller ikke for os!
Læg dit kogte æg på et rent viskestykke for at absorbere det ekstra vand, og hold dem varme i ovnen ved ca 65 grader, (over/under varme, luftvarme tørrer ægget ud), hvis du har brug for at tilberede flere æg. Smør toast og skær laksen i strimler / små ternenger osv. Vi anbefaler peber fra lyserøde peberkorn eller vores egne røget chili ... såvel på ægget og de meget fine terninger af røget laks, der bruges som krydderi selv. Vi bruger en fin baguette eller surdej - altid smurt med dansk økologisk smør.