OMELET ‘PANDEKAGE’ MED KOLD RØGET LAKS OG CRÈME FRAÎCHE



INGREDIENSER til 4 personer

4 store æg

Meget lidt salt

1 spsk finhakket purløg

2 spiseske dobbelt fløde (creme double)

Smør

8 spiseske crème fraîche

8 meget tynde skiver kold røget laks

Frisk malet sort peber

METODE

Pisk æggene sammen med salt, purløg og fløde.

Smelt en lille klat smør i en lille stegepande (slip let) over moderat varme.

Tilsæt to spiseskefulde af æggeblandingen og hvirvl den forsigtigt rundt i panden i et tyndt lag.

Lad den sætte sig i flere sekunder, og vip den med glid over, tæl til fem og skub den derefter på et ark køkkenpapir.

Fortsæt på denne måde, indtil du har otte 'pandekager', og tag dem derefter til side.

For at samle dem skal du smøre hver enkelt med en skefuld crème fraîche og læg to tynde skiver koldrøget laks over dem og derefter rulle dem godt sammen; ikke for stram, men lun er bestemt ordet her.

Enten serveres de som det er, som en generøst forret pyntet med en let salat som vandkarse eller ærteskud. Eller skæres i skiver og bydes på smurt rugbrød som et ret flot gammeldags stykke smørrebrød med en god øl og måske en snaps .

© Copyright 2024 | Agersø Røgeri & Ankerpladsen | Agersø Møllevej 9A & 9B | 4244 Agersø | Tlf: +45 2244 7738 | info@agersoe-roegeri.dk |