Agersø Røgeri & Ankerpladsen - Agersø - perlen under de Danske Småøer

Velkommen...
 
...til det ægte Danmark - et Danmark uden lige – Agersø, en af de Danske Småøer. Der er så mange historier om Agersø, som muslinge skaller på stranden. 
Agersø ligger lige midt i verdenshandlen. Der er tæt trafik af containerbåde, store tankskibe, kulbåde og hvad tænkes kan af skibe iøvrigt på de fyrre meters dybde i Storebælts sejlrende. I det endnu dybere Agersøsund, løber store skibe ind til Stigsnæsværket.
Et torneroseområde i dyb søvn er Agersø nu slet ikke. Der er fortsat flere landbrug i drift. Kvæg af gamle racer har deres hjem på øen sammen med en del stykker kødkvæg.
På havnen er der fortsat liv med erhvervsfiskere, lystsejlere, røgeri, Ankerpladsen - din Snack & Snak Bar mm. og fiskeriforeningen har for kort tid siden fejret sit hundrede års jubilæum. Kroen på den gamle Agersøgård, hvor kongen i tidligere tider havde jagtgård, lever og har det godt med gæster langvejs fra.
Nej, vi mangler ikke noget på Agersø, der er ikke mange slanger i paradiset. Købmandsbutikken ligger venligt imødekommende lige midt i byen. En lille brandstation har vi også. Og færgen kan døgnet rundt være klar til at sejle, hvis ulykken skulle ramme.
Og så lige nok en lille specialitet: På Agersø holder man ikke fester. Næh, der holder man gilder.
Hurra for den lille forskel!


 

© Copyright 2024 | Agersø Røgeri & Ankerpladsen | Agersø Møllevej 9A & 9B | 4244 Agersø | Tlf: +45 2244 7738 | info@agersoe-roegeri.dk |